Les parelles del VxL de Calafell, Valls i Tarragona comencen les trobades per conversar en català

CNL de Tarragona

Voluntariat per la llengua

En total, han començat 34 parelles de voluntaris i aprenents per conversar en català durant 10 setmanes

Aquest mes d’octubre s’han anat presentant les parelles del Voluntariat per la Llengua (VxL) de Calafell, Valls i Tarragona. A partir d'ara s'han de trobar una hora a la setmana, durant deu setmanes. Aquest és el compromís tant de l'aprenent, la persona que està aprenent català o que vol augmentar la fluïdesa parlant-lo, com del voluntari, una persona catalanoparlant que cedeix part del seu temps a ajudar les persones que s'interessen per aprendre la llengua.

A les presentacions s'han donat instruccions bàsiques a tots els participants, recursos per conversar i un obsequi de la campanya "Quan parles fas màgia". A més se'ls ha explicat els avantatges que dona el carnet de participant, com descomptes en diversos equipaments culturals i establiments de tot Catalunya. Un dels més llaminers és la subscripció gratuïta durant tres mesos a l'QUIOSC.cat, una plataforma digital de l'Associació Catalana de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), que inclou més de 60 capçaleres de premsa i revistes digitals en català de temàtiques tan diverses com l'esport, la música, l'educació o el turisme.

Aquestes parelles s’afegeixen a les que han començat al Vendrell i les que començaran a altres poblacions com Salou i Torredembarra.

La participació al VxL és oberta durant tot l'any i pot començar en qualsevol moment. Les persones interessades a fer de voluntari o que siguin aprenents poden dirigir-se al web del VxL o enviar un missatge a l’adreça vxl.tarragona@cpnl.cat.

parella Calafell 1 parella Calafell 2
parella Tarragona 1 parella Tarragona 2
parella Tarragona 3 parella Valls 1

Vols compartir aquesta notícia?