A Montornès juguem! Papereria Enric i Establiments Iris continuen adherits a la campanya TOT JOC

CNL del Vallès Oriental

Oci en català

A Montornès del Vallès hi ha dos establiments que poden oferir una petita oferta de jocs en català: Papereria Enric i Establiments Iris.

Amb la vista posada en les dates de Nadal i Reis les tècniques i tècnics de català d’arreu ja han començat a visitar les botigues dels municipis per conèixer l’oferta de jocs en català disponible i fer-ne difusió, tant del joc com de l’establiment on es pot trobar.

A Montornès tant la Papereria Enric com els Establiment Iris fa anys que se sumen a la campanya de difusió de jocs en català. Abans aquesta campanya s’anomenava “I tu, jugues en català”, però des de fa uns mesos duu el nom de TOT JOC.

Tot joc vol fomentar l'ús del català en aquest àmbit ja que jugar en català és important per l’aprenentatge de la llengua en un context relaxat i informal, una bona pràctica per a totes les edats. I és que sense adonar-nos-en, emprem totes les habilitats lingüístiques perquè el joc exigeix: parlar, llegir (les instruccions, per exemple), comprendre (les explicacions que doni un altre jugador) i fins i tot escriure (si la mecànica del joc ho demana).

L'oferta de jocs en català de moment encara és reduïda, però hi ha un mercat i una demanda creixent. De la mateixa manera que empreses d'altres àmbits han incorporat el català en els seus productes, també és important que les empreses de la indústria del joc siguin cada cop més sensibles a la qüestió lingüística i donin resposta a aquesta necessitat.

Des del municipis el que podem fer és donar visibilitat a l’existència d’aquests jocs i a les botigues on es poden trobar. Donem les gràcies a la Papereria Enric i als Establiments Iris per mantenir la seva oferta de jocs i llibres jocs en català.

Vols compartir aquesta notícia?