Alumnes de català i parelles lingüístiques de l’OC Roses participen en un taller nàutic al GEN Roses

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua

A partir d'un projecte elaborat entre el Grup d'Esports Nàutics (GEN Roses) i l'Oficina de Català de Roses, l'objectiu del qual és promoure un marc d'activitats relacionades amb l'àmbit dels esports nàutics, entre alumnat i parelles lingüístiques, s'organitza aquest taller amb la finalitat d'aplicar, sobre el terreny, les habilitats i els coneixements lingüístics que els alumnes han après a l'aula.  

El juliol de 2013 el Grup d'Esports Nàutics de Roses (GEN Roses) i l'Oficina de Català de Roses van signar un acord de col·laboració per promoure el programa Voluntariat per la llengua, amb la finalitat de fomentar l'ús oral de la llengua catalana en l'àmbit esportiu i de proporcionar un espai nou i atractiu que facilités el procés d'aprenentatge de la llengua catalana. En aquest marc, hem organitzat tallers nàutics que han tingut una acollida boníssima entre l'alumnat i les parelles lingüístiques.

En el taller d'enguany s'ha treballat la part més pràctica de la navegació. Després d'una explicació detallada de la rosa dels vents i dels vents més habituals a la zona, i d'una pràctica per aprendre a fer els nusos mariners més utilitzats en aquest àmbit, els alumnes han ajudat a muntar i a preparar la barca de vela lleugera, el raquero, seguint les instruccions dels tècnics. Un cop enllestida l'embarcació, han sortit a navegar per la badia de Roses. El taller ha anat a càrrec de personal tècnic de l'equip del GEN Roses.

Aquesta activitat permet que les parelles lingüístiques i l'alumnat dels cursos de català de l'Oficina de Català de Roses coneguin una de les entitats més emblemàtiques de la població i la sentin partícip del seu procés d'adquisició de la llengua catalana.
 

Vols compartir aquesta notícia?