El cor del CNL de Badalona i Sant Adrià, un espai on aprendre català cantant

CNL de Badalona i Sant Adrià

Voluntariat per la llengua

Assajos setmanals oberts als aprenents del Voluntariat per la llengua i a tots els alumnes dels cursos de català

Aquest mes d'octubre comença la segona edició del cor del CNL. Aquest format lúdic, distès i formatiu, fora de l'aula, afavoreix que persones de procedències, accents, costums i interessos ben diferents, s'uneixin al voltant de la música i el cant per aprendre i millorar el català. Durant els assajos es treballen dues parts: la lingüística, en la que es treballa la fonètica i el vocabulari de les lletres de les cançons i la musical, dirigida pel director del cor, en la que es treballa la part tècnica.

El repertori de cançons és ben variat, des de tradicionals a d'altres més actuals. Durant aquest primer trimestre s'assajaran algunes peces nadalenques amb la finalitat de participar en algun concert durant les festes de Nadal.

Aquesta iniciativa, engegada pel CNL de Badalona i Sant Adrià conjuntament amb el Conservatori Professional de Música de Badalona, es va iniciar el curs passat i va ser una de les activitats més regulars i més ben valorades pels assistents. Les dues actuacions públiques que va fer el cor (una al maig, al final de l'actuació de la Banda Simfònica de Badalona en el marc de les Festes de Maig i l'altra al juny, a la Festa de final de curs del CNL) van contribuir a cohesionar el grup i a incentivar l'interès per avançar en l'aprenentatge del cant i de la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?