Presentació de noves parelles lingüístiques i de la campanya 'No em canviïs la llengua'

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua

El dijous 20 d’octubre va tenir lloc, a la capella de Sant Ferriol d’Olot, seu de l’AV del Barri de Sant Ferriol, la presentació de les parelles lingüístiques d’aquest primer trimestre del curs 22/23. Se n’han fet 18: 6 que continuen de l’estiu i 12 de noves, que es trobaran a Olot  fins a mig gener (excepte una parella que es trobarà a les Preses i dues a Sant Feliu de Pallerols).

Les parelles compten amb avantatges i descomptes d’entitats i organismes col·laboradors, que en són una vintena a Olot.

Després que voluntaris i aprenents es coneguessin (en un acte a porta tancada) va començar el ‘No em canviïs de llengua’, la campanya que vol conscienciar la població catalanoparlant de no canviar al castellà davant de persones que no parlen català (o el parlen poc). Van fer aquesta presentació Toni Albà, Aleix Renyé, Carme Sansa (que va venir en lloc de Matthew Tree) i Rosario Palomino. 

També es va comptar amb la participació d’aprenents del VxL a la Garrotxa: l’Aníbal de Colòmbia, l’Amal del Marroc, la Diana del Perú i la Vera d’Alemanya van explicar experiències viscudes de canvi de llengua, malauradament massa habituals.

Va tancar la presentació Pep Berga, alcalde d’Olot, en un acte entranyable que va comptar amb la presència d’una quarantena de persones.

Vols compartir aquesta notícia?