El CNL de Lleida inaugura el curs 2022-2023

CNL de Lleida

Cursos de català

La companyia teatral InHabitants va amenitzar l'acte amb una obra improvisada

L'Orfeó Lleidatà va acollir ahir al vespre l'acte d'inauguració dels cursos del Centre de Normalització Lingüística de Lleida. Per bé que les classes van iniciar-se a les darreries de setembre, el CNL sempre espera que els grups s'acabin de configurar i relacionar per celebrar la primera jornada cultural de les diverses que organitza al llarg de tot el curs. 

L'alumnat del Centre va omplir l’Espai Orfeó per assistir a l'obra teatral de la companyia InHabitants “La festa”. Després d'unes paraules de presentació i benvinguda per part del president de l'Orfeó, Antoni Soliva, la regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut de la Paeria, Montse Pifarré, i de la directora del CNL de Lleida, Balbiba Escolà, els 4 actors del grup dramàtic van engegar una actuació que anaven creant sobre la marxa.

L'obra recreava un acte inaugural d'uns cursos de català als quals tan sols s'havien matriculat dos alumnes, un andalús de nom Luís i una britànica que es deia Enriqueta. La responsabilitat del fracàs era del Miquelet, el jove director de l'escola, que confessava la seua mala organització a la Berta, l'antiga directora acabada de jubilar, que es feia creus de tot aquell despropòsit. La participació del públic va determinar els noms i les edats dels personatges, i els actors van fer gala d'una gran capacitat a l'hora d'improvisar un guió amb què no comptaven. Les rialles van ser la tònica general de la vetllada, que va acabar amb una cançó entonada pels dos alumnes i els dos professors, la tornada de la qual va repetir tot el públic: "Perviurà l'escola en català". 

I amb aquest cor entre actors i públic es van apagar els llums i el curs 22-23 quedà oficialment inaugurat.
 

Vols compartir aquesta notícia?