Inauguració amb màgia

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries, Voluntariat per la llengua

Amb la seva màgia, Eduard Juanola va entusiasmar el centenar de persones que van assistir a la inauguració de l'exposició "Quan parles fas màgia" a Vilafranca del Penedès

L'acte també va servir per celebrar l'inici dels cursos i de la trentena edició del Voluntariat per la llengua a Vilafranca

Màgia

La màgia va ser la protagonista de la inauguració de l'exposició "Quan parles fas màgia" a la Capella de Sant Joan, de Vilafranca del Penedès, el dia 13 d'octubre passat.

D'una banda pel missatge de l'exposició mateixa, que focalitza l'atenció en un aspecte clau del programa Voluntariat per la llengua (VxL): la capacitat per fer créixer el català per mitjà de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua. De l'altra, per l'espectacle que va oferir Eduard Juanola. Durant més d'una hora, el mag del VxL va desplegar tota mena d'enigmàtics trucs, fent participar una bona colla d'assistents, mentre els altres els seguien embadalits.

Enriquiment

L'exposició, que es podrà visitar a la Capella de Sant Joan, de Vilafranca, fins al 30 d'octubre recull l'essència del programa a través d'una sèrie de plafons informatius que en mostren diferents perspectives.

"Quan parles fas màgia" forma part d'una campanya del VxL que anima les persones a afegir-se a aquest programa d'enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des que es va crear, el 2003, i les hi vol animar a partir de la metàfora de la màgia. Una mostra de l'èxit del programa són les 150.000 parelles creades des que es va iniciar.

La campanya inclou alguns recursos de suport, com la col·lecció de vídeos Màgia per conversar protagonitzats pel mag Eduard Juanola, que, a partir d'uns jocs de màgia, proposa temes d'interès per encetar una conversa.

Inici de curs i del VxL

Abans de l'espectacle de màgia, la dinamitzadora del VxL a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, es va reunir amb les persones que formaran part de les parelles lingüístiques durant l'edició que ara comença per donar-los indicacions sobre el programa i agrair als voluntaris i als aprenents el temps que dediquen a participar en el VxL.

L'acte també va servir per donar la benvinguda al curs de català que s'ha iniciat al mes de setembre i a una nova edició del Voluntariat per la llengua al CNL de l'Alt Penedès i el Garraf.

Voluntariat per la llengua

El VxL és un programa de foment de l'ús del català que es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben deu hores per parlar en català en un ambient relaxat i distès, i el programa en fa el seguiment, els assessora i ofereix recursos materials que els poden ajudar a trobar temes de conversa.

Totes les persones que vulguin afegir-se al programa, com a aprenentes o com a voluntàries, ho poden fer a través de l'adreça electrònica vxl.vilafranca(ELIMINAR)@cpnl.cat.

Vols compartir aquesta notícia?