El CNL de l’Alt Penedès i el Garraf i el Servei d’Iniciatives Econòmiques mantenen la col·laboració en la formació per a emprenedors

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Ús professional

La col·laboració permet difondre la normativa lingüística que han de conèixer els emprenedors i els recursos que ofereix el CPNL per facilitar el respecte pels drets lingüístics dels clients

A l'abril de 2016 es va signar el primer conveni de col·laboració entre el Servei d'Iniciatives Econòmiques (SIE) de la Mancomunitat Penedès Garraf i el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf (Consorci per a la Normalització Lingüística), per fomentar la campanya "Català i empresa. Ja estàs al dia?" entre els emprenedors de les dues comarques.

Acords de treball

Des d'aleshores ençà, s'ha mantingut una col·laboració estable amb relació a la difusió de la normativa lingüística que han de conèixer els emprenedors en el moment de posar en marxa el seu negoci. Al mateix temps, també es difonen els recursos que el CPNL els ofereix per facilitar el respecte pels drets lingüístics dels clients.

Concretament, s'incorpora la sessió "En quina llengua hem d'atendre els clients?", d'una hora de durada, dins dels cursos "Què et cal saber per emprendre?" que tenen una durada de tres matins i que periòdicament organitza el SIE a diferents municipis de les dues comarques.

Planificació de les sessions del 2022 entre la cap del SIE i la tècnica del CNL.

Sessions per a emprenedors

En els darrers dos anys, just després de la represa de l'oferta formativa postpandèmica per part del SIE, una tècnica del Servei de Català de Vilanova i la Geltrú ha impartit aquesta formació en els 6 cursos que ha organitzat el SIE; en aquestes sessions hi han assistit en total 54 persones que estaven elaborant el seu pla d'empresa. Durant el 2021 se'n van fer dues; una en línia i l'altra presencial, a Santa Margarida i els Monjos. I per al 2022, n'hi havia cinc de previstes, de les quals se n'han organitzat finalment quatre: dues a Sant Pere de Ribes, una altra a Sitges i una més a Vilanova i la Geltrú.

En les sessions d'enguany s'ha demanat als participants que en valoressin diferents aspectes a partir d'un qüestionari que es repartia al final de la presentació. Les mitjanes dels aspectes avaluats són molt bones: en destaquen l'aplicabilitat del contingut a la feina (8,8) i la valoració global (8,9).

Des de l'inici de la col·laboració entre el SIE i el CNL s'han fet 26 sessions, impartides a 6 municipis de l'Alt Penedès i del Garraf a les quals han assistit 272 emprenedors.

Sessió per a emprenedors a la Sala Josep Lluís Palacios de Sant Pere de Ribes (març de 2022).

Vols compartir aquesta notícia?