El Voluntariat per la llengua forma trenta parelles lingüístiques a Reus

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Voluntariat per la llengua

Voluntaris i aprenents es van conèixer en una sessió de presentació del programa que va tenir lloc al Museu d'Art i Història de Reus

Foto de les noves parelles al Museu

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura ha posat en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) i dimarts al vespre va organitzar una sessió de presentació del programa al Museu d'Art i Història de Reus.

En aquesta edició s'han constituït trenta parelles lingüístiques presencials, que se sumen a les deu que el programa va posar en contacte el trimestre passat i que han decidit continuar la seva participació en l'activitat.

Va obrir l'acte Daniel Recasens, president del Consell del CNL i regidor de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, que va donar la benvinguda als participants, va agrair la dedicació de les persones voluntàries i aprenentes per estendre l'ús del català i va subratllar el treball en xarxa del Voluntariat per la llengua, que permet que les trobades amb la parella es puguin combinar amb altres activitats culturals i de coneixement de l'entorn gràcies a la col·laboració de diverses entitats i ens públics, com ara el Museu, que va acollir la presentació del programa.

La dinamitzadora del VxL a l'Àrea de Reus, Rut Ortiz, va ser l'encarregada de donar als assistents instruccions sobre el funcionament de l'activitat i el material per a les converses i Anna Saperas, directora del CNL, va explicar les activitats complementàries que s'han organitzat per a aquest trimestre, entre les quals destaca el programa Xalem, una oferta especial d'activitats culturals i de coneixement de l'entorn, totes gratuïtes i de caràcter lúdic, per afavorir l'ús del català al carrer.

Per acabar l'acte i com a primera activitat conjunta d'aquesta edició voluntaris i aprenents van poder gaudir d'una visita guiada al Museu, en què fins i tot van poder descobrir les peces més amagades accedint a l'espai de la reserva.

La finalitat del Voluntariat per al llengua és oferir als alumnes dels cursos de català o a altres persones que tinguin coneixements bàsics la possibilitat de practicar la llengua d'una manera natural i tranquil·la amb l'ajuda d'un voluntari lingüístic. Les trobades, que poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l'activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin), es fan una hora a la setmana durant deu setmanes. 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Els interessats a participar-hi poden inscriure's directament al web  www.vxl.cat o en poden demanar més informació al Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (c. de l'Àliga de Reus, 1), a vxl.reus(ELIMINAR)@cpnl.cat o al 634 740 079.  

Vols compartir aquesta notícia?