Matinal del Voluntariat per la llengua Rubí per l'entorn natural

CNL de Terrassa i Rubí

Voluntariat per la llengua

Una trentena de participants, la gran majoria aprenents i voluntaris del Voluntariat per la llengua, van assistir a aquesta nova activitat presencial del VxL a la ciutat.

Cal destacar la presència dels aprenents de la tertúlia que la voluntària Montserrat Ventura condueix al Centre Cívic Rubí.

Aquest dissabte vam fer una sortida per l'entorn rural de Rubí guiats per l'entitat Rubí d'Arrel, col·laboradora del VxL, i amb la participació d'Òmnium Cultural de Rubí. A les 9 del matí ens vam aplegar a la porta del Complex Cultural l'Escardívol i allà Jordi Muntan i Rafel Bosch van iniciar el que seria una matinal de descoberta de camins i paisatges a l'entorn de la ciutat. Per part d'Òmnium hi havia Martí Pujol i Rosa Pujol, màxims representants de l'entitat.

La primera parada va ser a la masia de Can Ramoneda, d'on es va destacar l'activitat agrària que es fa encara avui. Igualment, el fet que la mateixa família que ja apareix en documents del s. XVI s'hagi mantingut al capdavant de la gestió de l'espai (hi havia Dani Ramoneda, que juntament amb el seu germà Aleix en són propietaris).

De la masia vam continuar fent camí fins a la font de Sant Muç, recuperada des de fa alguns anys per l'entitat Rubí d'Arrel i d'on es va destacar el fet únic a Rubí de reunir en un mateix indret ermita, masoveria i font. Comentari destacat en aquest punt pel que fa a l'activitat de les "fontades", que fins a mitjan segle XX consistien en aplecs veïnals al voltant de la font per passar-hi una estona.

De Sant Muç vam fer cap a la capçalera del torrent del Mut, altrament conegut com a torrent del Magnà, que vam recórrer tot gaudint de les explicacions sobre les espècies d'arbres que s'hi troben i dels treballs d'adequació de la llera del torrent que s'hi han dut a terme.

Una trentena de participants, la gran majoria aprenents i voluntaris del Voluntariat per la llengua, van assistir a aquesta nova activitat presencial del VxL a la ciutat. Cal destacar la presència dels aprenents de la tertúlia que la voluntària Montserrat Ventura condueix al Centre Cívic Rubí.

Es va posar en valor de nou la interrelació entre entitats locals a l'hora de dinamitzar i promoure el patrimoni rubinenc. Val a dir que des d'Òmnium es va fer obsequi entre els assistents d'un exemplar de L'Esquitx, revista anual de territori i cultura.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?