Represa del Voluntariat per la llengua als centres penitenciaris Brians 1 i Brians 2

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

Enguany, 12 voluntaris per la llengua formen part de les comunitats d'aprenentatge dels dos centres

Des del mes d'octubre i fins al juny del 2023, el Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, organitza una nova edició del Voluntariat per la llengua als centres penitenciaris Brians 1 i Brians 2, amb la col·laboració dels centres de formació d'adults CFA Artur Martorell i CFA Víctor Català, respectivament, on els interns reben formació en llengua catalana.

Aquest curs són 12 els voluntaris per la llengua que formen part de les comunitats d'aprenentatge de cada centre i que seran el suport essencial a les aules de català per tal de dinamitzar les activitats de conversa amb els interns.

En aquestes trobades, l'interès principal és que els aprenents puguin practicar el català com a complement de les classes de català que segueixen. A més, el fet de dur a terme el programa amb voluntaris externs al centre penitenciari promou la necessitat d'utilitzar la llengua catalana en les relacions interpersonals pensant en el moment en què es reprengui la vida social i laboral no reclusa.

Com ja és habitual, els voluntaris que hi participen han dut a terme una primera sessió de formació i coordinació amb els centres penitenciaris, amb la Creu Roja del Baix Llobregat Nord i amb el Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller per tal de conèixer les particularitats de l'activitat.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?