Unes 160 persones nouvingudes al Baix Camp aprenen català gràcies a 10 cursos finançats per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Cursos de català

El Centre de Normalització Lingüística imparteix aquests cursos que comencen entre setembre i novembre, i s'han previst diferents nivells de català oral

Entre setembre i octubre el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus ha començat 9 cursos presencials de català finançats per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme (DGMRA) amb el suport del Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp i el de diversos ajuntaments de la comarca, que cedeixen aules o espais municipals per dur a terme aquestes formacions.

Els nivells dels cursos són diversos segons el grau de coneixement de llengua que té l'alumnat. Així, s'han ofert 5 cursos de l'Ep! Escolta i Parla 1, una formació adreçada a alumnes poc o gens alfabetitzats; 2 cursos de nivell inicial, per a alumnes alfabetitzats però amb una llengua materna molt allunyada del català, i un Bàsic 1 i un Bàsic 2, per a persones que ja entenen el català i, fins i tot, ja en tenen alguns coneixements.

A banda de Reus i Cambrils, municipis que tenen serveis locals de català i, per tant, compten amb una oferta general més continuada, a través del Servei Comarcal de Català del Baix Camp s'han iniciat cursos a Mont-roig del Camp, Riudoms, Prades i Montbrió del Camp. En total, s'han inscrit més de 160 alumnes, xifra que augmentarà al novembre, quan comenci un desè curs amb el mateix finançament de la DGMRA a Miami. Tots aquells alumnes que tinguin l'assistència mínima que es demana rebran un certificat a mitjan desembre.

Aquests cursos se sumen a l'oferta general del CNL que, trimestralment, imparteix cursos a Reus, Cambrils, Falset i l'Hospitalet de l'Infant, on aquest trimestre s'han inscrit més de 900 alumnes. A més, i gràcies al finançament del Consell Comarcal del Baix Camp, recentment també s'ha iniciat un curs de català oral Ep! Escolta i Parla 1 a Riudecanyes amb gairebé 20 alumnes inscrits.

Vols compartir aquesta notícia?