El VxL del CNL de Barcelona dona la benvinguda al nou curs fent un itinerari pels edificis emblemàtics de la Dreta de l'Eixample

CNL de Barcelona

Voluntariat per la llengua

Voluntaris i aprenents del VxL de Barcelona vam fer, divendres 30 de setembre, un itinerari pels edificis emblemàtics de la Dreta de l'Eixample de Barcelona

Ens vàrem trobar a les Cases Cerdà, al xamfrà situat entre els carrers Roger de Llúria i Consell de Cent,on laMarta de la Vega, guia de l'Arxiu de l'Eixample,es va remuntar al temps dels ibers per explicar-nos,d'una manera breu però molt entenedora,el creixement de Barcelona des d'aleshores fins que va arribar un moment de la història de la ciutat en què la Dreta de l'Eixample es va convertir en el lloc de residència de la burgesia amb més renom, fet que queda reflectit en els edificis que grans promotors de l'època hi fan construir i que els participants vam poder constatar durant la passejada.

Vam descobrir carrers destacats com el passatge de Permanyer, format per un conjunt de casetes unifamiliars construïdes l'any 1864 i on Apel·les Mestres va passar els últims anys de la seva vida.

Durant el recorregut també ens vam aturar al Forn Sarret, la Casa Pomari al Mercat de la Concepció, entre altres, on la guia ens va anar explicant l'arquitectura i peculiaritats de cadascun dels edificis.

Com a anècdota cal destacar que un veí de la Casa Llorens del c. Girona, que estava tancada amb pany i forrellat, ens va convidar a entrar perquè admiréssim la meravellosa entrada modernista i les serigrafies del pati de llums. Fins i tot ens va obrir la porta del seu pis per ensenyar-nos els terra hidràulic que encara conserva original.

Vam acabar l'itinerari a seu del Districte Municipal de l'Eixample declarat com a BCIL, construït per l'arquitecte municipal Pere Falqués l'any 1893.

Tots els participants van seguir amb molt interès les explicacions de la Marta i van valorar molt positivament la sortida.

Aquesta activitat va ser organitzadac onjuntament pel VxLi la Delegació de l'Eixample del CNL de Barcelona, en col·laboració amb l'Arxiu Municipal del Districte de l'Eixample.

Vols compartir aquesta notícia?