Els curs 2022- 2023 ja està en marxa i també un bon grapat de parelles lingüístiques a Montornès

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

Des del mes setembre, en iniciar-se el curs 2022- 2023, van començar a crear-se noves parelles lingüístiques a Montornès i ja en tenim 11 i també una tertúlia en marxa conduïda per voluntaris

Des del mes de setembre s'han creat a Montornès 11 parelles lingüístiques que han unit persones del municipi amb gent de Galícia, Mèxic, Perú, colòmbia, Hondures, el Marroc... amb ganes de practicar el català: la Llum i l'Eveyn, la Jazmín i la Paola, en Ramon i la Conxi, en Joan amb la Nadia i en Juan Carlos, La M. Rosa i la Fathia, l’Encarna i la Kelin, etc.  Ep! i també una parella que fa voluntariat virtual, la Cristina i la Fàtima. Els desitgem unes trobades interessants i profitoses. 

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa, però podem dir que és molt més que això. El VxL es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa; però la realitat va molt més enllà, ja que el Voluntariat uneix persones, trenca barreres, esborra prejudicis, fa néixer amistats i ajuda a vicular gent i territori.

A Montornès comptem també amb dos voluntaris que cada dijous d’11 a 12 es trobem per xerrar en català amb tothom que vugui passar una estona distesa i agradable, a la Biblioteca Municipal, sense inscripció prèvia i gratuïtament.

El Voluntariat per la llengua: practicar el català, fomentar les relacions humanes, estimar el país.

Si aneu a la galeria de fotos  trobareu imatges d’algunes de les parelles

Vols compartir aquesta notícia?