Èxit de participació en les taules de debat organitzades a Granollers per fer aportacions al Pacte Nacional per la Llengua

CNL del Vallès Oriental

CPNL

Una setantena de persones, de totes les edats i vinculades a diferents àmbits de la ciutat, fan propostes per incrementar l'ús social del català

Dijous a les set de la tarda, la sala de l'Aplegador de Roca Umbert de Granollers es va omplir de gom a gom per parlar sobre la situació actual del català amb l'objectiu de presentar propostes al Pacte Nacional per la Llengua.

Els assistents es van repartir en nou taules de vuit persones cada una, conduïdes per un dinamitzador. La majoria dels presents van estar d'acord que hi ha la percepció que el català no està de moda, que no és una llengua moderna i que es corregeix massa, com si fos una llengua pròpia de l'escola. En aquest sentit, es va proposar que cal trobar referents en el món de la cultura i l'esport per fer que el català sigui atractiu i, d'aquesta manera, fomentar-ne l'ús. També hi va haver consens en el fet que cal millorar l'ús del català en els sectors sanitari i judicial.

Un altre dels aspectes que es va remarcar va ser que cal treballar molt per trencar prejudicis i no canviar de llengua pel fet que l'interlocutor sigui d'una altra raça o cultura. Alhora, la majoria d'aprenents de català van reclamar espais de conversa per poder consolidar-ne l'aprenentatge i fer-lo servir a la vida real.

L'Ajuntament de Granollers va organitzar aquest acte, a través de la Comissió del Pacte Municipal per la Llengua de Granollers, creada amb l'objectiu d'arribar un consens de ciutat per impulsar l'ús social del català a la ciutat en tots els àmbits. El Servei Local de Granollers forma part de la Comissió per al Pacte Municipal per la Llengua de Granollers.

Vols compartir aquesta notícia?