Sessió de benvinguda a la comunitat educativa de Montornès del Vallès

CNL del Vallès Oriental

Cursos de català

Tots els agents que formen la comunitat educativa de Montornès es van trobar el passat dimarts 27 de setembre al Teatre Margarida Xirgu per donar la benvinguda al nou curs 2022-2023. La tècnica de l’Oficina de Català hi va assistir com a membre d’aquesta comunitat educativa, ja que en forma part per l’oferta de cursos de llengua catalana. 

La comunitat educativa d'un municipi abasta un ventall molt ampli: des de l'escola bressol, les escoles de primària, els instituts... fins a les activitats no reglades dels Casals Cívics, els esplais, els centres juvenils... Els cursos de català que s'ofereixen des del CPNL formen part d’aquesta oferta educativa, per tant també es va convidar la tècnica de l'Oficina de Català de Montornès a assistir a aquesta trobada.

Més de 150 mestres i docents de tots els centres educatius de Montornès, educadors/es, tècnics/ques i professionals relacionats amb l'educació,  membres actius de les AMPA es van trobar al Teatre Margarida Xirgu per donar lal benvinguda i el tret d’inici oficial al nou curs.

L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde i regidor d'Educació, José A. Montero; la inspectora educativa dels serveis territorials del Maresme - Vallès Oriental, Glòria Montoy; i la professora de sociologia de l'educació a la UAB i investigadora del grup de recerca GEPS (Globalització, Educació i Polítiques Socials), Aina Tarabini, que va oferir una xerrada sobre educació i justícia social.

La trobada va servir per reconèixer la tasca educativa dels diferents agents i per promoure la coneixença entre els diferents sectors. A la sessió també s'hi va parlar del Pla Educatiu d'Entorn (PEE), que té marcades l'equitat educativa i la justícia social com a línies d'intervenció prioritàries, tant en espais d'educació formal com no formal.

La reunió va finalitzar amb un moment per a les relacions, ja que es va oferir un berenar a tots als assistents, que havia estat elaborat per l'alumnat del curs d'hoteleria, cuina i serveis de restauració del PTT.

                                                          

Vols compartir aquesta notícia?