L'octubre comença amb quatre estrenes en català als cinemes

Serveis Centrals

Oci i consum

Aquesta setmana, s'estrenen als cinemes tres pel·lícules i un documental en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística

El divendres, 30 de setembre, s'estrenaran "Cors valents", "El nen dofí" i "La barca del vent, la Noa i altres contes" doblades al català, i el dissabte, 1 d'octubre, s'estrenarà "Rebellion", subtitulat en català, en el marc del Documental del Mes. Amb aquestes, les sales de cinema han estrenat durant aquest any 2022, 58 pel·lícules doblades o subtitulades en català amb el suport del Departament de Cultura.
 

Cors valents

L'estiu de 1942, sis nens jueus cerquen un amagatall on ningú no els buscaria, a la finca del Castell de Chambord, entre les obres del Museu del Louvre salvaguardades durant la Segona Guerra Mundial. Malgrat el perill que els amenaça, aquests cors valents passen l'estona jugant i llegint, barallant-se i reconciliant-se, només pendents del present.

Movie Films distribueix doblada al català l'última pel·lícula de Mona Achache, directora de "L'eriçó", a les següents sales:

 1. Casal Municipal d'Arnes (Arnes)
 2. Casal Municipal d'Ascó (Ascó)
 3. Cinema Germandat (Batea)
 4. Casino Cultural de Begur (Begur)
 5. Cinema Rambla de l'Art (Cambrils)
 6. Cinema Moderno (Caseres)
 7. Casal Municipal (La Pobla de Massaluca)
 8. Screenbox Funatic (Lleida)
 9. CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)
 10. Auditori de Vandellòs (Vandellòs)

Tràiler de 'Cors valents'
Sales de projecció de 'Cors valents'El nen dofí

Uns dofins rescaten un nen que troben al mar i el crien com un més de la família. Viu una vida sense preocupacions sota les onades, fins que un malvat monstre pren el poder al món submarí. El nen és desterrat a terra ferma, on el bondadós capità Murvarid l'acull. Amb l'ajuda del capità i del seu fidel amic i gairebé germà, el dofí Bola de Neu, el nen emprèn un viatge per resoldre el misteri del seu veritable origen.

Paycom Multimedia en distribueix la versió doblada al català a les següents sales:

 1. Cinemes Girona (Barcelona)
 2. Soho House Barcelona (Barcelona)
 3. Cines FULL (Cornellà de Llobregat)
 4. Odeon Llobregat (Cornellà de Llobregat)
 5. ACEC Cines Imperial (Sabadell)
 6. Odeon Multicines Girona (Salt)
 7. Odeon Multicines Vilanova (Vilanova i la Geltrú)

Tràiler de 'El nen dofí'
Sales de projecció de 'El nen dofí'La barca del vent, la Noa i altres contes

La Noa és una nena de nou anys que va a l'illa de Benac'h, a la Bretanya, per estar amb la seva mare. S'adona que allà tots els infants es coneixen i que tothom sap anar en vaixell de vela, mentre ella persevera per superar les diferències transformant-se en una petita heroïna a La barca del vent.

La pel·lícula continua amb quatre curtmetratges que a través de diversos estils fan viatjar a diferents paisatges físics i emocionals per apreciar la grandesa de la natura i la necessitat de viure-hi en concòrdia.

Pack Màgic distribueix la versió doblada i alhora subtitulada en català a les sales següents:

 1. JCA Cinemes Lleida - Alpicat (Alpicat)
 2. Cinemes Girona (Barcelona)
 3. Zumzeig Cinema (Barcelona)
 4. Teatre Cinema Armengol (Bellpuig)
 5. Cinema Edison (Granollers)
 6. Cine Alhambra (La Garriga)
 7. CineBaix (Sant Feliu de Llobregat)
 8. JCA Cinemes Tarragona - Valls (Valls)

Tràiler de 'La barca del vent'
Sales de projecció 'La barca del vent'


Rebellion

El cicle Documental del Mes ha programat per al juny 'Rebellion', que s'exhibirà en format híbrid. De forma presencial, l'acolliran 45 sales de Catalunya, 2 de les Illes Balears i 8 del País Valencià i, en línia, 11 sales virtuals de Catalunya i 1 a les Balears. Disponible a FilminCat a partir del 7 d'octubre. Aquest llargmetratge ha estat subtitulat en català amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

El moviment ecologista va veure com el 2018 emergia un col·lectiu que apostava per l'acció directa i la desobediència civil. Per primer cop, descobrim els orígens d'Extinction Rebellion des de dins. L'accés inèdit al nucli dur del grup retrata l'eufòria inicial i els conflictes per anar prenent decisions consensuades. Un intens thriller sobre els orígens del moviment, les lluites d'egos i el xoc generacional.

El Docs del Mes és una iniciativa de l'empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l'any 2004, que té l'objectiu d'apropar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible, d'augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit de consum del documental a través d'una oferta regular més enllà dels festivals.

Tràiler de 'Rebellion'
Sales de projecció de 'Rebellion'


 

Impuls al doblatge i la subtitulació en català

El català i l'audiovisual són dos dels quatre eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Aquestes línies es van presentar a l'acte "Fem un gir de guió a l'audiovisual en català" amb participació de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i del secretari de Política Lingüística Francesc Xavier Vila.

Cinema en català http://www.gencat.cat/llengua/cinema

Vols compartir aquesta notícia?