El Consorci per a la Normalització Lingüística i el Grup Bon Preu col·laboren per consolidar el català entre el personal dels seus supermercats

CNL d'Osona

Cursos de català

Els tècnics de normalització han assessorat la cadena d'establiments en matèria de sensibilització lingüística. El CPNL també ofereix cursos per aprendre català a una quarantena de treballadors de l'empresa

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i els supermercats Bonpreu i Esclat inicien, aquest setembre, una iniciativa conjunta per reforçar la utilització de la llengua catalana dins de l'empresa. Ho faran, d'una banda, per mitjà de cursos de català de diferents nivells i, de l'altra, de la campanya de sensibilització lingüística interna anomenada "Proximitat Emocional".

El resultat d'aquest acord és la posada en marxa de 4 cursos de català per a una quarantena de treballadors de l'empresa, amb l'objectiu de millorar el seu nivell de català, especialment la competència oral, i guanyar seguretat per parlar-lo amb la clientela dels establiments i entre el personal de l'empresa osonenca. La durada dels cursos generals és de 45 hores i la del de conversa, de 20 hores.

Des del CNL d'Osona s’imparteix cada dijous a la tarda el curs virtual de conversa que queda repartit en 10 sessions de dues hores cadascuna, i que està pensat perquè els alumnes puguin practicar i aprendre el català d'una manera lúdica i dinàmica. Aquest curs virtual -amb un total de 17 alumnes inscrits- facilita l'assistència al personal que treballa i els permet conciliar la feina amb l'aprenentatge de la llengua.

 

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?