Voluntariat per la llengua i taller pràctic de conversa a l'institut d'activitats aqüícoles de la Ràpita

CNL de les Terres de l'Ebre

Voluntariat per la llengua

Dins de les activitats per potenciar la participació al Voluntariat per la llengua en l'àmbit juvenil, dilluns 26 de setembre es va portar a terme la presentació del programa en un institut que es troba al bell mig del delta de l'Ebre, proper a la badia dels Alfacs

La presentació va consistir en una xerrada, el passi del vídeo 10 cites. Sona i Renata sobre una parella lingüística amb dues joves i un taller pràctic de conversa.

Després, es va lliurar un repertori de conversa de presentació personal per poder practicar-lo l’alumnat assistent. Els alumnes que parlen català van fer de voluntaris i els no catalanoparlants van fer d'aprenents, provinents principalment de països com Gàmbia, el Senegal i el Marroc, i també de la resta de l'Estat espanyol.

Al final, es va lliurar un full amb consells, que es van explicar als possibles voluntaris participants al programa per tal de poder fer unes trobades de conversa més profitoses amb els aprenents.

Hi van participar 35 persones, entre alumnat i professorat de l’IEPACC - FP dual (Institut d'Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya) en cicles formatius d’FP dual de Grau Superior d'Aqüicultura, ja que l'activitat s'ha programat dins de les activitats de l’institut.

Vols compartir aquesta notícia?