Sortida del SLC de Palau: records de l’exili

CNL de Sabadell

Voluntariat per la llengua

El dissabte 24 de setembre, usuaris del Servei de Català i assistents al Club de Lectura del Taller de les Arts vam fer una sortida per visitar els escenaris de la novel·la Ara que estem junts, de Roc Casagran, que el mateix autor ens havia presentat a la Masia de Can Cortès el passat 26 de maig.

Gairebé 50 persones vam sortir de la Masia de Palau-solità i Plegamans a les 8 h per visitar la platja d'Argelers, la Maternitat d'Elna i el Museu Memorial de l'Exili (MUME).

El recorregut, que ens va transportar a l'exili republicà durant la Guerra, va ser molt emotiu. Les dues guies que ens van acompanyar a la platja d'Argelers ens van fer viure els moments més durs i horribles de la fugida durant la Guerra Civil. Després, vam visitar la Maternitat d'Elna on hi vam copsar un món d'esperança, humanitat i solidaritat entre les dones.

Finalment, vam tornar a la Jonquera, on vam visitar el Museu Memorial de l'Exili (MUME). Aquí vam poder veure documentada l'experiència colpidora de fotògrafs i persones que havien estat recloses als camps de concentració i les conseqüències de l'exili.

Aquesta sortida, que va fer evident el valor de la memòria històrica, es va dur a terme gràcies al Club de Lectura del Taller de les Arts, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i el Servei de Català.

Vols compartir aquesta notícia?