Primer any de participació d'Octopi a les pràctiques lingüístiques

CNL L'Heura

Voluntariat per la llengua, De la competència a l'ús

Des d’Octopi, establiment col·laborador del Voluntariat per la llengua, el Jose ens explica les seves primeres experiències amb les persones que realitzen pràctiques lingüístiques

Jose González és propietari d'Octopi al carrer de Josep Anselm Clavé, 16, una botiga de productes japonesos que ofereix des de joguines a clauers, articles de la llar o roba. Aquest 2022 ha estat el seu primer any rebent els alumnes dels cursos de català per fer les pràctiques lingüístiques, així que li hem demanat la seva opinió sobre aquestes visites que fan els alumnes per practicar el català fora de classe.

Has rebut les primeres visites, has notat ja quan passaven per la porta que es tractava d'aprenents de català?

Sí, perquè venen molt nerviosos, però creuant la porta ja s'animen a parlar. A més, alguns ho fan amb els companys i veus com s'animen entre ells des de fora.

Venen amb ganes de parlar?

Sí, hi ha a qui li costa més o menys, però sobretot ho intenten i això és important.

Es nota la vergonya o els nervis que tenen a l'hora de parlar?

Al principi es nota més, després ja no tant, i suposo que per un tema social trobo més nervioses les dones que els homes. La meva companya, que també col·labora amb les pràctiques lingüístiques a la seva botiga, li passa el mateix però a l’inrevés.

Creus que és útil per als alumnes practicar el català en els establiments de la ciutat?

Sí, és molt útil, perquè poden practicar la llengua i, una vegada que no tenen por, ja s'atreveixen a parlar una mica més.

Per últim, què aporten a l'establiment col·laborador aquestes visites lingüístiques?

Que et veuen, no té importància si les persones que entren a la botiga compren o no; és molt important que et coneguin i així es difon boca-orella.

Vols compartir aquesta notícia?