L'empresa Fills de Moretó, SA (Farinera Moretó) de Mollet del Vallès, a la xarxa d'empreses adherides al Voluntariat per la llengua des de l'any 2008

CNL del Vallès Oriental

Voluntariat per la llengua

L’empresa Fills de Moretó, SA fa costat al Voluntariat per la llengua des de l’any 2008 i ara renova la seva adhesió per a dos anys més.

Fills de Moretó, SA o, com es coneix popularment, la Farinera Moretó, ha estat una de les primeres empreses adherides a la xarxa del Voluntariat per la llengua. L’any 2008 va acollir una de les sortides amb els alumnes i les parelles lingüístiques.

Coneixeu la Farinera Moretó? 

Sabíeu que es fa fundar l'any 1884 i que és una de les fàbriques emblemàtiques de Mollet, símbol del desenvolupament industrial del segle XX?

Sabíeu que l'any 1986, l'empresa Fills de Moretó, SA va participar com a congressista en el II Congrés Internacional de la Llengua Catalana, com havia fet Martí Moretó i Riera, segona generació de la família, l’any 1906 en el I Congrés Internacional de la Llengua Catalana?

Sabíeu que el carrer entre la Farinera i Indústries Químiques del Vallès s’anomena carrer de Germans de Moretó i Prat, en reconeixement de la ciutat per la tasca feta? Sabeu on és la ronda de La Farinera?

Sabíeu que el barri es diu de Santa Rosa en record de Rosa Puigdomènech i Albiñana, esposa de Joan Moretó i Riera, ja que les terres
on s'ha aixecat el barri havien estat propietat d'Antoni Puigdomènech, pare de la Rosa?

Sabíeu que l'any 2008 es va fer una sortida amb alumnes i parelles lingüístiques per visitar la fàbrica Moretó i conèixer-la una mica més?

EMPRESES COL·LABORADORES

Les empreses col·laboradores de tot Catalunya, a més de parlar-te en català, t'ajudaran a practicar-lo. 

Busca les que tenim a Mollet! Les trobareu identificades amb aquest adhesiu.

      

Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l'ús social de la llengua catalana, una porta oberta al català.

Vols ser centre col·laborador? www.vxl.cat

Monogràfic editat per l'Ajuntament de Mollet sobre la Farinera Moretó: la història, la família, l'edifici i el funcionament actual de la fàbrica.

Vols compartir aquesta notícia?