L'Oficina de Català d'Abrera com a convidada del mes a Ràdio Abrera

CNL Ca n'Ametller

Difusió

El programa de difusió del Patrimoni Cultural Local "A Abrera sí que hi ha res", de Ràdio Abrera, també parla de llengua

L'Oficina de Català d'Abrera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha estat la convidada del mes del programa "A Abrera sí que hi ha res" de Ràdio Abrera, dirigit per Gerard Bidegain, tècnic municipal de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica d'Abrera.

L'objectiu d'aquest programa de ràdio és reivindicar que a Abrera, tal com diu el seu títol, "sí que hi ha res", que hi ha tot un patrimoni arquitectònic però també cultural que cal difondre, preservar i promoure. És per aquest motiu que cada programa està centrat en un d'aquests elements patrimonials abrerencs i en el seu últim programa han volgut posar en relleu la llengua catalana com a part d'aquest patrimoni d'Abrera. Gerard Bidegain ha fet un resum de la història de la llengua catalana així com també una breu pinzellada sobre la situació del català a Abrera en l'actualitat.

A continuació, la tècnica de l'Oficina de Català d'Abrera, Emma Delgado, ha explicat les actuacions que es duen a terme per tal de promoure, difondre i preservar la llengua catalana a Abrera. Un dels objectius principals és aconseguir que el màxim nombre d'abrerencs entengui el català i que el pugui fer servir amb els seus veïns i entorn quotidià. Per aquest motiu tots els cursos que s'ofereixen a Abrera són de nivells inicials o bàsics, que són els que fomenten aquest aprenentatge oral i que els alumnes puguin establir vincles amb el municipi.

Aquest setembre l'oferta de cursos que hi haurà a Abrera serà la següent:

  • Els dilluns i els dimecres, de 9.30 h a 11.30 h, es realitzarà el Curs de Català Oral 3
  • Els dimarts i els dijous, de 9.30 h a 11.30 h, s'impartirà el curs Bàsic 1

Les inscripcions per a tots dos cursos seran els dies 14, 15 i 16 de setembre i les classes començaran el 21 i 22 de setembre.

Vols compartir aquesta notícia?