El Voluntariat per la llengua, nou format a l’estiu a Vilafranca

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

Durant el mes de juliol, el Voluntariat per la llengua (VxL) crea un nou format a Vilafranca del Penedès que enriqueix les converses en català: el VxL Estiu

Canvi de format

Aquest és el sisè any, després d'una aturada de dos, que les trobades del VxL canvien de format durant el mes de juliol. El VxL Estiu és una fórmula que facilita la trobada amb la parella lingüística, com es fa habitualment, afegint els avantatges de la conversa en grup.

Així doncs, cada dimarts i dijous del mes de juliol, de 10 a 11 del matí, un grup format per una quinzena de persones, entre voluntaris i aprenents, s'han trobat al Servei de Català per conversar en català.

La dinàmica de les trobades s'ha dividit en dues parts. Durant la primera mitja hora, les parelles lingüístiques s'han distribuït per les dependències del Servei de Català per fer lectura en parella seguint el material editat per la Secretaria de Política Lingüística, Llegir per parlar, llegir per aprendre. Aquest material té com a objectiu reforçar l'aprenentatge i l'ús de la llengua a través de la lectura i la conversa. A la segona part, els assistents han seguit conversant, però en aquest cas en un grup més gran, aprofitant l'enriquiment d'aquest nou format.

Valoració positiva

El VxL Estiu continua tenint bona acollida i tant voluntaris com aprenents l'han valorat positivament. Els aprenents han compartit les seves experiències: "hi ha hagut molt bon acolliment i dinamisme en el grup. M'ajuda a continuar", "el VxL és un regal de temps. És molt enriquidor. M'ajuda a expressar-me sense vergonya i a conèixer altres persones", "m'agrada perquè puc practicar el català i aprendre noves paraules", "m'agrada molt fer la pràctica en parella i en grup". Els voluntaris compartien: "em fa il·lusió veure que hi ha persones que volen aprendre la llengua. Em treu el desànim que la llengua no sobreviu", "cada any, quin orgull! Admiro els aprenents", "vull agrair les persones que no són d'aquí i tenen interès en aprendre la llengua", "ha estat molt agradable, bon intercanvi de cultures".

Aquestes són algunes afirmacions que els participants han fet com a valoració final d'aquesta sisena edició del VxL Estiu. També s'han recollit noves propostes per a l'estiu que ve. La majoria de participants han manifestat les ganes de seguir participant al VxL el curs que ve.

Vols compartir aquesta notícia?