Dues noves entitats col·laboradores del Voluntariat per la llengua de Badalona ofereixen els seus espais per practicar el català

CNL de Badalona i Sant Adrià

Voluntariat per la llengua

Entitats dels barris del Raval i la Salut de Badalona col·laboren en l’aprenentatge i ús del català entre els seus membres

El Casal de gent gran del Raval de Badalona va engegar un grup de català a principis de juny de 2019 amb l'acompanyament del voluntari Joan Gornés, que des del primer moment va tenir una molt bona acollida.

A les primeres sessions hi van assistir una dotzena de persones, la majoria dones, molt interessades a aprendre a parlar català i es van formalitzar 8 parelles lingüístiques dins del programa del Voluntariat per la llengua (VxL).

Durant els mesos de confinament una bona part del grup van continuar el contacte per telèfon i al setembre de 2021 el Casal va reiniciar les activitats presencials i a mitjans de novembre es van reprendre les trobades, això sí amb algunes baixes i noves incorporacions.

Des d'aleshores i fins al 30 de juny, el grup s'ha reunit cada dijous durant una hora, d'11 a 12 h, per xerrar, aprendre vocabulari i expressions noves i celebrar totes les festes assenyalades. Tenen molt clar que volen continuar i ja han marcat l'inici del nou curs per al 15 de setembre. 


A finals de novembre de 2021 es va crear un nou grup de català a la Parròquia de la Mare de Déu de la Salut, conduït pel voluntari Emili Muñoz i amb la col·laboració de Càritas de Badalona.

El primer dia es va presentar el programa del VxL i es van repartir llibretes i diferents materials per llegir i aprofundir durant les sessions. Durant sis mesos, mitja dotzena de dones del barri han assistit setmanalment al grup per millorar l’expressió oral en català a partir de la conversa sobre diferents temes d'interès social i personal.

El grup reprendrà les trobades la primera setmana d'octubre amb un relleu, la M. Teresa Andrés substituirà l'Emili. Moltes gràcies a tots dos pel vostre compromís amb l'aprenentatge de la llengua!

Vols compartir aquesta notícia?