A l’estiu, l'alumnat de Badalona i Sant Adrià visita els equipaments de les dues ciutats

CNL de Badalona i Sant Adrià

Cursos de català

Durant els cursos intensius de juliol, els alumnes dels cursos de català han pogut conèixer el seu entorn més proper

Al mes de juliol, al CNL de Badalona i Sant Adrià s'han fet cursos intensius de nivell Inicial, Bàsic 1 i Bàsic 2, adreçats a persones que no saben català i volen aprendre'l. Es tracta de cursos de 45 hores repartides en 4 setmanes de classe.

A Sant Adrià de Besòs els alumnes van fer tres visites molt interessants. El curs de Bàsic 1, amb la Núria, la professora, va visitar l'Ajuntament. El cap de Protocol, Isaías Galindo, va explicar com s'organitza l'òrgan de govern, qui en forma part, les activitats que es fan a la Sala de Plens, etc.

El grup de Bàsic 2, amb la Mònica, va anar al Museu d'Història de la Immigració de Catalunya, per conèixer el moviment migratori dels anys 60 a Catalunya (amb el tren Sevillano) i també la immigració actual, que en molts casos complementa les seves experiències vitals. Les alumnes també van poder afegir la seva signatura al mural.

I, finalment, l'alumnat del curs Inicial va visitar la Biblioteca de Sant Adrià i el Servei Local de Català, a la plaça Guillermo Vidaña i Haro. Teresa Alcover va ser l'encarregada de conduir els alumnes per l'equipament i els que encara no tenien el carnet, se'l van poder fer.

Pel que fa als cursos de Badalona, l'alumnat del Bàsic 1, amb el seu professor, en Josep Maria, va fer una sortida des Can Pepus, on es feia el curs, fins a Dalt la Vila. Van descobrir els carrers i racons amagats del barri i van arribar fins a la plaça de la Vila de Badalona, on van poder visitar el refugi antiaeri construït per la Guerra Civil.

Vols compartir aquesta notícia?