Uns alumnes del Bàsic 1 de Vilafranca surten de l’aula per fer una pràctica de compra

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Cursos de català

La majoria d'alumnes no s'havien atrevit mai a parlar en català a les botigues; per això, després de l'experiència, en van fer valoracions molt positives

El 21 de juliol passat, un grup d'alumnes del curs Bàsic 1 del Servei de Català de Vilafranca del Penedès i l'Alt Penedès va sortir de l'aula per fer una pràctica real de compra al mercat de Sant Salvador, al Forn Parès i altres establiments.

Assajar els diàlegs

Per tal de contextualitzar els coneixements que s'havien adquirit sobre els aliments i la compra, es va preparar aquesta pràctica oral. Prèviament, a l'aula, els alumnes van assajar els diàlegs que els havien d'ajudar a fer possible aquesta experiència real. En el moment de fer aquest primer assaig lingüístic a la botiga, els alumnes es van presentar dient que estaven estudiant català i que feien la compra per practicar la llengua.

Valoracions positives

La majoria d'alumnes no s'havien atrevit mai a parlar en català a les botigues, per això, després de l'experiència, en van fer valoracions molt positives: "els dependents eren molt amables quan parlàvem en català", "a classe es parla a poc a poc, al carrer, ràpid", "la gent sempre ajuda a parlar català", "la gent valora que s'intenti", "ha anat súper!", "una experiència molt bonica".

Tots estaven molt contents després de l'experiència lingüística i van quedar molt satisfets d'haver superat aquest nou repte en l'aprenentatge de la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?