Els espais de català de Calafell Ràdio i Tarragona Ràdio acaben temporada

CNL de Tarragona

Difusió

La participació regular en aquests mitjans respon a la voluntat d’informar els ciutadans sobre les activitats del CPNL i sensibilitzar en el coneixement i l’ús del català

A Calafell Ràdio, la col·laboració segueix una tradició des del 2016 de comentari de mots lligats a cançons en català. Enguany, l’espai “Paraules i cançons” durava uns 15 minuts i es dedicava cada setmana a comentar una sola paraula d’actualitat i a escoltar alguna cançó en català relacionada amb el mot. Durant aquesta temporada 2021/2022, en 34 programes hem escoltat 38 cançons en català de 38 artistes diferents, com Gossos, Antònia Font, Port Bo, Sanjosex, etc., una eclèctica aproximació a la música en català. Com la temporada passada, s’ha fomentat la participació dels oients llançant un repte lingüístic relacionat amb la paraula del dia al final de cada programa. Aquesta #gimnàstica lingüística era diferent cada dia i consistia a trobar paraules que complissin una determinada condició: que comencessin o acabessin d'una determinada manera, que fessin servir només determinades lletres, etc. Les solucions aportades pels oients es comentaven a l'inici del programa següent.

Les paraules comentades les trobareu a l'espai de programes de ràdio del blog "Cursos de català de Calafell". I si voleu gaudir de la música i descobrir cantants i grups musicals en català que potser desconeixíeu, a l'Spotify en trobeu la llista d'aquesta temporada, així com com les cinc llistes de les cinc temporades anteriors.

Per altra banda, a Tarragona Ràdio s'hi ha participat una vegada al mes amb un espai d'uns 10 minuts per explicar les activitats del Servei Local de Català de Tarragona i d'altres notícies relacionades amb la llengua catalana. L'espai acabava també amb el comentari d'una paraula relacionada amb l'actualitat. De cadascuna se n'explicava l'origen, els significats, frases fetes i moltes altres curiositats.

La participació regular als mitjans de comunicació és una acció estratègica del CNL de Tarragona per informar els ciutadans sobre la llengua catalana, visibilitzar-la i estimular-ne el coneixement i l’ús.

Vols compartir aquesta notícia?