L’alumnat dels cursos intensius visita el Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA)

CNL de Cornellà de Llobregat

Activitats complementàries

Una trentena d'alumnes dels cursos de nivell Bàsic 1 i Bàsic 2 han visitat l'exposició permanent del MMACA i han pogut tant descobrir les personalitats més destacades del món matemàtic des de l'antiguitat com jugar i experimentar amb els materials exposats.

Aquest dilluns, 18 de juliol, el museu ha obert les portes a l'alumnat del CNL de Cornellà per donar-los a conèixer l'espai, situat al Palau Mercader, i per fer-los partícips dels reptes que impliquen les matemàtiques, de les quals poden gaudir tant infants com adults per mitjà de l'observació i el joc.

Per fer-ho, els alumnes han pogut visitar les diferents sales d'exposició del Museu, en les quals es presenten diferents personalitats de les matemàtiques; alhora, a cada sala s'hi tracten àrees o camps diferents: geometria, combinatòria, probabilitat..., i és obligat que el visitant experimenti amb els materials i objectes tot manipulant-los.

Un cop feta la visita, han participat en un taller: Les cúpules de Leonardo da Vinci, en el qual cada grup ha construït una increïble cúpula de 4 metres de diàmetre i un metre d'altura, aproximadament.

Aquesta sortida s'emmarca en les activitats que es duen a terme des del CNL perquè l'alumnat conegui l'entorn i trobi altres espais on posar en pràctica la llengua que està aprenent.

Vols compartir aquesta notícia?