Sessions de sensibilització als monitors del Casal de Montmeló

CNL del Vallès Oriental

Difusió

El casal d'Estiu és un espai lúdic per desconnectar de la rutina, per jugar, per conèixer gent i per gaudir de l'entorn, ja sigui anar a la piscina, voltar pel poble o fer una excursió a la Torreta. Enguany el Casal s'ha omplert de canalla de totes les edats i de joves que els motiven a descobrir, a aprendre i passar-s'ho bé com a bons monitors i monitores que són.

L'Oficina de Català s'ha acostat al Casal per visitar els monitors i monitores i fer-los unes sessions de sensibilització pel que fa a l'ús de la llengua en aquest espai lúdic. Tothom sap que disposem de dues llengües oficials, però el català és la llengua pròpia. S'ha de donar suport a aquells infants que tenen el castellà o altres llengües en arribar a casa i el català queda arraconat només per a l'escola. Ha d'haver-hi una atenció a la diversitat a fi que tothom se senti còmode fent servir el català per arribar a ser persones qualificades.

L'objectiu és que tothom tingui les mateixes oportunitats i domini tant el català com el castellà. I el Casal pretén ser una continuïtat de l'escola per aprendre i descobrir, és per això que aquestes xerrades han servit perquè els joves siguin conscients que ells són els referents de la quitxalla i la llengua és l'eina de comunicació per excel·lència que els ajuda a ser persones i valorar-los.

Vols compartir aquesta notícia?