Finalitza la primera edició del projecte 'Comerços aprenents' amb el supermercat Condis Express de la Salut de Badalona

CNL de Badalona i Sant Adrià

Ús professional

Han estat 10 sessions de prop de 15 minuts que han permès treballar els aspectes bàsics de la llengua amb els treballadors del supermercat Condis Express situat al carrer de Pau Piferrer de Badalona.

Durant 10 dijous seguits una tècnica de normalització lingüística s'ha desplaçat a aquest supermercat per treballar les competències lingüístiques dels dependents i dependentes, adaptades a les seves necessitats comunicatives: salutacions, horaris, situacionals, etc.

A cada sessió, de 15 minuts de durada, s'hi ha treballat el vocabulari dels diferents productes i seccions, els embalatges, els colors i alguns adjectius per facilitar als treballadors eines comunicatives per poder atendre en català als clients que s'adrecin en aquesta llengua.  El fet que els productes de la marca Condis i la retolació del supermercat estiguin etiquetats en català ha contribuït a facilitar l’assimilació de tots els continguts de les sessions.

L'acollida i interès dels empleats ha estat molt satisfactòria.

'Comerços aprenents' és un projecte que ofereix al comerç local una formació essencial en llengua catalana per a les persones que fan atenció al públic i parlen molt poc en català. A causa dels seus horaris laborals, aquestes persones no poden assistir a un curs de català i, per això, els tècnics de normalització lingüística es desplacen a la botiga per oferir-los aquestes sessions formatives.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?