Totjoc: juguem en català a Lleida

CNL de Lleida

Oci en català

118 persones han participat en les sessions de jocs en català organitzades pel CNL de Lleida

Aquest any 2022, des del febrer fins al juny, s'han fet 9 tallers de jocs en català en diferents recursos de la ciutat de Lleida (centres de formació d'adults, centres oberts, l'Institut Municipal d'Ocupació...). Hi han participat 118 persones, des de joves de 12 anys fins a adults, i han pogut conèixer l'oferta de jocs de taula en català, i jugar-hi, gràcies al guiatge dels tècnics del Centre de Normalització de Lleida.

L'objectiu d'aquestes sessions és apropar el català als assistents a través del joc, com una eina positiva de socialització i ús de la llengua. A més a més, en aquests tallers s'aprofita per fer difusió del catàleg de jocs existents, dels tutorials per saber com jugar-hi i del cercador de jocs. El curs vinent, s'espera repetir i ampliar el nombre de tallers i alumnes que hi participin, així com incrementar el nombre d'entitats que hi col·laborin.

Aquestes accions s'emmarquen dins el programa del Consorci per a la Normalització Lingüística Totjoc (/jocs), que vol fomentar l'oferta de jocs i joguines en català. Totjoc és el nom que a partir d'ara pren l'anterior "I tu, jugues en català?", una iniciativa que va començar  fa 10 anys. L'essència és la mateixa, només se'n canvia la imatge i la marca per continuar fent créixer el joc en català i involucrar-hi ciutadania, establiments i empreses.

Vols compartir aquesta notícia?