Més de setanta comerços faciliten pràctiques de català

CNL de Tarragona

Cursos de català, De la competència a l'ús

Un total de 70 alumnes de Calafell, Constantí, el Vendrell, Salou, Tarragona i Valls han practicat la conversa en català als establiments col·laboradors del VxL

Un total de 70 alumnes dels cursos de nivell bàsic 3 de català de Calafell, Constantí, el Vendrell, Salou, Tarragona i Valls han fet pràctiques lingüístiques a establiments col·laboradors, durant aquest trimestre. Les pràctiques consisteixen a entrar a comprar o a demanar informació sobre algun producte, naturalment en català. El repte, per a ells, és considerable però l’afronten amb la confiança que el personal de l’establiment té el compromís d’atendre els alumnes sempre en català. En total s’han fet 202 pràctiques a 73 establiments, que formen part de la xarxa d’establiments col·laboradors de Catalunya, actualment formada per més 5.000 comerços.

La valoració que en fan els alumnes és molt positiva. Tots manifesten una certa vergonya i inseguretat abans de començar la primera pràctica, però gràcies a la bona predisposició del personal dels establiments es crea un clima de confiança perquè puguin practicar allò que aprenen a classe, conscients que un idioma s’aprèn parlant-lo molt, a molts llocs i amb moltes persones diferents.

Aquestes pràctiques estan integrades a la programació del curs amb l’objectiu que els alumnes practiquin en un context real tot allò que aprenen a l’aula. Connectar l’aula amb la vida real és primordial perquè l’aprenentatge sigui significatiu i, a més, facilita que l'alumne conegui més el territori on viu.

Vols compartir aquesta notícia?