Acte per acomiadar els cursos de català a Martorell

CNL Ca n'Ametller

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

L'acte ha tingut lloc a la Torre de les Hores, seu de la Fundació Francesc Pujols

El 30 de juny a les 18.30 h, a la Torre de les Hores (c. del Mur, 63), el Servei Local de Català de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha fet un acte públic de cloenda dels cursos de català per a adults i de trobada de parelles del Voluntariat per la llengua (VxL).

L'indret no ha estat escollit a l'atzar. D'una banda, la torre és la seu de la Fundació Francesc Pujols, col·laboradora del VxL. D'una altra, és un lloc singular, cosa que encaixa amb el propòsit de donar a conèixer als assistent un equipament cultural martorellenc a cada cloenda: el jaciment de Santa Margarida (2018), la casa museu de L'Enrajolada (2019)...

El grup de folk Som-Hi-Li!, de Cervelló, ha interpretat quatre peces musicals, algunes escrites ad hoc amb frases fetes.

El protagonisme de la jornada, però, ha recaigut en les històries del procés d'aprenentatge del català d'un grapat d'assistents. Alumnat i participants en el VxL han agafat el micròfon per explicar quin ha estat el seu procés d'incorporació del català a la seva vida i de com les parelles lingüístiques són un enriquiment mutu.

Finalment, s'ha gaudit d'un pica-pica distès en un entorn privilegiat. Un refrigeri gentilesa de l'Ajuntament de Martorell.

Hi han assistit una seixantena de persones, entre les quals diversos tècnics de normalització lingüística; la regidora d'Ensenyament, Soledad Rosende, i el director del Centre de Normalització Lingüística de Ca n'Ametller, Marc Piera.

Vols compartir aquesta notícia?