L’alumnat del CNL L’Heura fa 239 pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors de la ciutat

CNL L'Heura

Voluntariat per la llengua, De la competència a l'ús

90 alumnes, des del gener fins al juny de 2022, han visitat 59 establiments adherits al Voluntariat per la llengua.

Les pràctiques lingüístiques han tornat, de mica en mica, a la normalitat. Després de les restriccions per la pandèmia s'han reprès les visites a les botigues. El seu objectiu és facilitar a l'alumnat dels cursos la pràctica de la llengua en un entorn real. Per això, a Santa Coloma hi ha 88 establiments que col·laboren en aquesta iniciativa.

L'activitat, al nivell Bàsic 3 i Elemental 1, consisteix en anar a tres botigues del llistat i tenir una conversa en català amb les persones que hi treballen. Al nivell Elemental 2 la dificultat puja un grau, han de concertar una visita amb un establiment determinat i fer-los una entrevista.

Les valoracions de l'alumnat són, generalment, molt positives amb l'activitat en el seu conjunt encara que acaben reconeixent que, a vegades, la vergonya els frena en la primera pràctica. També cal remarcar que, majoritàriament, parlen sobre la confiança que els dona la persona de l'establiment per parlar en català, la pèrdua progressiva de la vergonya i que la pràctica els resulta útil per a l'aprenentatge de la llengua.

Des del mes de gener fins al juny de 2022, han participat en aquesta activitat 4 cursos de nivell Bàsic 3, 3 de nivell Elemental 1 i 1 de nivell Elemental 2. S'han fet 239 pràctiques lingüístiques, han participat 90 alumnes i s'han visitat 59 establiments.

Vols compartir aquesta notícia?