L’Oficina de Català d’Esparreguera celebra la cloenda del curs en una gran festa després de dos anys

CNL Ca n'Ametller

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

L'acte de cloenda ha inclòs un homenatge a les parelles  lingüístiques i ha donat pas a la XIV Trobada Gastronòmica Intercultural, un espai de gaudi i d'intercanvi per a tots els convidats

Aquest dimecres, 29 de juny, la sala d'actes de Can Pasqual ha acollit l'acte de cloenda del curs 2021-2022, un marc que ha servit per a reunir alumnes i participants del Voluntariat per la llengua.

Feia dos anys que no es podia celebrar el final del curs ni la trobada de les parelles lingüístiques a causa de la covid-19 i veure la sala d'actes de Can Pasqual plena de gom a gom ha estat el millor reflex per a adonar-se que tothom tenia moltes ganes de reunir-se i compartir experiències.

Durant l'acte, diversos alumnes dels diferents cursos s'han adreçat a l'auditori per a agrair la feina feta i els aprenentatges assolits. D'altra banda, les parelles lingüístiques han relatat l'experiència del Voluntariat per la llengua com una manera de compartir l'amor pel català, que comporta també un gran enriquiment cultural mutu.

Tot seguit, el director del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, Marc Piera, ha adreçat unes paraules als assistents destacant el dret al català (i no pas el deure) que tots els ciutadans tenen molt més enllà del seu origen, perquè la llengua és la porta a viure la catalanitat de manera profunda.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Esparreguera, Juan Jurado, ha destacat el paper del Consorci per a la Normalització Lingüística com a eina imprescindible per a la incorporació de nous catalans al teixit social del nostre país i n'ha valorat enormement la tasca, alhora que s'ha referit al compromís ferm de l'Ajuntament d'Esparreguera amb el català.

L'acte ha continuat al pati de Can Pasqual, on tothom ha pogut gaudir de plats cuinats de molts llocs del món, una manera de viatjar pel planeta a través de sabors ben diferents.

Com a novetat, enguany la festa ha comptat amb l'actuació del grup folk Som-Hi-Li, que ha donat ritme a la celebració i ha acompanyat els assistents fins ben entrada la nit.

Vols compartir aquesta notícia?