S’acaba el curs 2021-2022 a Molins de Rei

CNL Ca n'Ametller

Cursos de català

Arriba al final un curs caracteritzat per l'augment continuat de l'alumnat per al nivell Bàsic i el retorn a la presencialitat per als cursos orals

Entre el setembre del 2021 i el juliol del 2022, el Servei Local de Català (SLC) de Molins de Rei, del Consorci per a la Normalització Lingüística, haurà impartit 17 cursos trimestrals, 6 dels quals han estat en línia, un virtual i els 10 restants, presencials, de manera que s'haurà donat resposta a un total de 318 alumnes inscrits, 247 dels quals han finalitzat el curs, és a dir, un 78 % del total. Malauradament, el grau d'abandonament més alt es continua produint sobretot en el primer nivell d'expressió oral.

Aquest curs va començar amb el retorn a les aules per al Bàsic i l'Elemental, els dos nivells de coneixements orals. Així, entre setembre i juny, els 10 grups presencials s'han distribuït entre 8 per al nivell Bàsic i 2 per a l'Elemental, mentre que un tercer d'aquest darrer nivell es va convertir en virtual per necessitats del grup i hi va haver 1 en línia també de Bàsic. Pel que fa als nivells de coneixements escrits, els 5 grups que s'han impartit han estat tots en línia i n'hi ha hagut 2 per al nivell Intermedi (B2) i 3 per al de Suficiència (C1).

Ha estat un curs en el qual s'han pogut recuperar algunes de les activitats relacionades amb l'entorn, per conèixer Molins de Rei o per propiciar la integració de persones que han vingut a viure a Catalunya. Així, per exemple, alguns alumnes van participar en les lectures en diferents llengües que el SLC va organitzar per Sant Jordi i, com a final de curs, alumnes de diferents nivells i algunes parelles del Voluntariat per la llengua van assistir a la visita al Museu Municipal de Molins de Rei com a acte de final de curs. Durant aquesta visita es va poder conèixer una mica la història d'aquesta població i, en acabat, després d'unes paraules de les tècniques del SLC i del director del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, Marc Piera, per felicitar-los per la feina feta i encoratjar-los a continuar en l'aprenentatge del català, una fotografia conjunta va deixar constància de la trobada.

La setmana del 12 de setembre començaran les matrícules per al nou curs, el 2022-23, que tindrà com a novetat que també tornaran a les aules els cursos de català sobre coneixements escrits. D'aquesta manera, a poc a poc s'haurà recuperat l'oferta i la formació d'abans de la pandèmia. Si algú necessita informació sobre aquest proper curs, pot posar-se en contacte amb el SLC a través del telèfon 93 680 52 63 (ext. 5) i 677 258 352 (també per Whatsapp), o al correu electrònic slcmolins(ELIMINAR)@cpnl.cat.

Vols compartir aquesta notícia?