Òmnium Solsonès obre una sessió de debat per la llengua a Solsona

CNL de Lleida

Ús professional

Emmarcada dins el futur Pacte Nacional per la Llengua, aquesta sessió de proximitat, que va tenir lloc dilluns 27 de juny, ha donat veu a una taula d'experts i a la intervenció posterior del públic per debatre reptes i aportar propostes que afavoreixin un ús plenament normal del català en el territori on és llengua patrimonial

Hi han participat com a ponents Eugeni Barniol, catedràtic i professor de secundària a l'IES Francesc Ribalta de Solsona; Ester Baiget, sociolingüista i professora de la Universitat de Lleida, i Blanca de Llobet, membre de la junta directiva d'Òmnium.

La periodista Anna Montraveta és qui n'ha fet la presentació i ha introduït els primers àmbits de debat centrats en l'educació, l'acolliment, el lleure i el món digital, abans d'obrir la participació del públic. Una idea que ha estat recurrent al llarg de tot el debat és la d'enfortir l'ús i el prestigi del català fent complir la normativa legal que l'afavoreix.

Aquesta sessió ha estat organitzada per Òmnium Solsonès i han col·laborat en la seva difusió el Consorci per a la Normalització Lingüística (a través del Servei Comarcal de Català del Solsonès) i l'Arxiu Comarcal del Solsonès.

Vols compartir aquesta notícia?