Un viatge al cor del Berguedà

CNL Montserrat

Cursos de català

L'alumnat dels cursos de català i del grup de conversa del Voluntariat per la llengua hem acabat el trimestre amb una sortida ludicocultural al Museu de les Mines de Cercs. 

Òmnium Cultural del Berguedà i els serveis de català de Berga i del Berguedà vam organitzar una excursió matinal a Sant Corneli, municipi miner. El Berguedà és una comarca de tradició industrial, tant minera com tèxtil, i les colònies són nuclis de població molt tradicionals en aquestes contrades.

La sortida va començar amb autocar des de Berga. Un cop a Sant Corneli, vam esmorzar i visitar el Museu de les Mines, dedicat monogràficament al carbó. El centre consta de quatre espais: una sala d'audiovisual, un pis típic de les colònies, un espai fotogràfic i l'entrada dins la mina de Sant Romà.

Va ser una jornada agradable i distesa. Les cares de l'alumnat i els seus comentaris ens animen a tornar-la a repetir més endavant: perquè bona part de l'alumnat no coneix la comarca, ni geogràficament ni històricament, i perquè es fa una classe més contextualitzada.

Novament agraïm a Òmnium Cultural del Berguedà l'interès que té per la llengua i l'aportació econòmica que fa possible aquesta sortida. Aquest any, gràcies també a la col·laboració desinteressada d'una persona voluntària, hem repartit una motxilla amb una frase que anima a parlar català: "No arronsis la llengua, parla en català".

Vols compartir aquesta notícia?