El Servei Local de Català consolida el programa d'activitats amb la Biblioteca Central de Cerdanyola

CNL Vallès Occidental 3

Activitats complementàries

Al llarg del curs 2021-2022, el Servei Local de Català (SLC) i la Biblioteca Central de Cerdanyola (BCC) han consolidat una programació variada i estable d'activitats adreçades als alumnes de nivells bàsics i elementals. Un total de 75 alumnes dels cursos de català han complementat l’aprenentatge fora de l’aula participant en visites guiades i sessions de lectura fàcil durant aquest curs. També s’ha elaborat un joc interactiu, completat per una exposició, per difondre els autors locals a tota la població.

En els primers nivells d’aprenentatge del català, s’aposta perquè l’alumnat conegui els equipaments de la ciutat que té al seu abast i, sens dubte, saber on és la biblioteca i quins serveis ofereix és imprescindible, especialment per als alumnes que són nouvinguts. Així doncs, durant el curs 2021-2022, i gràcies a la recuperació de la presencialitat, s’han fet 7 visites guiades adreçades a alumnes de nivell bàsic. Durant la visita es fa èmfasi en les seccions de lectura fàcil i adaptada i s’anima els alumnes a fer-se el carnet. La visita es conclou amb un qüestionari que els alumnes de nivell bàsic han de respondre posant en pràctica la comprensió oral i buscant les informacions en les diverses seccions de la biblioteca. Aquest curs també s'ha adaptat l'activitat als alumnes de nivell Elemental, que van haver de superar una sèrie de proves amb l’objectiu de conèixer els escriptors més rellevants de la literatura catalana.

  

A més de les visites, l’espai de la BCC també serveix per portar-hi a terme sessions de cloenda de clubs de lectura fàcil que els alumnes han fet a l’aula durant el trimestre. Aquest curs se n’han fet tres: Idriss, la noia del fil de seda, El temps de les cireres i Les mateixes estrelles.

A finals del 2021, a més, el SLC en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament, va elaborar el joc interactiu Cerdanyola, territori literari, adreçat a tota la població. El joc consistia en 10 preguntes sobre persones creadores vinculades a la ciutat, anècdotes literàries i obres que tenen Cerdanyola com a escenari. El mes de gener, la Biblioteca Central va dedicar un dels seus centres d’interès a les obres dels autors que protagonitzaven el joc.

A més de l’organització d’aquestes activitats, la Biblioteca Central i el Servei Local de Català també formen part de la Taula de lletres de la Regidoria de Cultura, un grup de treball encarregat de proposar autors per al programa Cafè amb lletres, que un cop al mes porta a la ciutat la presentació d’una obra literària d’actualitat.

Vols compartir aquesta notícia?