Èxit en totes les representacions del Grup CNL Teatre a l’Alt Penedès i el Garraf

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

En pocs dies, el ​​​grup posa en escena Coses de família i La casa de l'Alba a Gelida, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú

El Grup CNL Teatre el formen 13 persones, que són voluntàries, aprenentes o alumnes dels cursos de català del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf, dirigides per Isabel Valdivieso, també voluntària

"Marató" de teatre

Tres representacions de dues obres en deu dies: aquesta ha estat la "marató teatral" que ha completat el Grup CNL Teatre per l'Alt Penedès i el Garraf en aquest calorós mes de juny de 2022. En cada representació, el grup va posar en escena Coses de família i La casa de l'Alba, totes dues obres interpretades per voluntaris, aprenents i alumnes, la primera de Vilafranca i la segona, de Vilanova. La tournée es va iniciar a Gelida el dia 11, al local de la Unió del Casal Gelidenc, on al voltant de 70 persones van assistir a l'estrena de les dues obres; va continuar el dissabte 18 al Fòrum Berger Balaguer, de Vilafranca, on també hi va haver unes 70 persones que van gaudir de les peces teatrals, i va acabar el dilluns 20, al  Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, on 170 persones en van omplir la platea. En totes les representacions, el públic va aplaudir llargament l'esforç i els dots interpretatius dels 13 components del Grup CNL Teatre (12 actrius i 1 actor).

Les tres representacions han significat la culminació de la feina que el Grup ha anat fent pacientment durant tot el curs, ja que ells mateixos han escrit el guió i el text de les dues obres i s'han anat trobant a Vilafranca i a Vilanova cada setmana per assajar-les. Tot plegat sota l'eficient direcció d'una altra participant en el Voluntariat per la llengua, la Isabel Valdivieso.

Català fora de l'aula

El Grup CNL Teatre ja fa quatre anys que va començar la seva trajectòria, a partir del taller de teatre que es va organitzar des del VxL amb la finalitat d'oferir una activitat de reforç per practicar el català fora de l'aula a les parelles lingüístiques i als alumnes dels cursos de català. Els primers passos els va fer a Vilanova i la primera representació, Els jocs del destí, es va fer a la cloenda del curs 2018-2019.

El curs següent, 2019-2020, el grup va continuar fent nous assajos i la preparació d'un nou guió i també es va iniciar un ​taller a Vilafranca. Durant aquest període, després de tots els esforços per tirar endavant el projecte, i malgrat les circumstàncies difícils de la pandèmia, van estrenar Vacances a Vilafranca a final de curs.

Durant aquest curs 2021-2022 el grup també ha participat en l'acte de celebració del Dia Internacional del Voluntariat, a Vilanova, representant l'obra Cercant parella, que van escriure especialment per a l'ocasió.

El curs que ve està previst mantenir el taller de teatre, al costat d'altres activitats complementàries que reforcen l'ús del català fora de l'aula, com les sortides culturals, les partides de Scrabble o els clubs de lectura fàcil que s'organitzen amb la col·laboració i el suport d'algunes de les entitats o organitzacions adherides al VxL.

Vols compartir aquesta notícia?