Els alumnes de català de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant celebren el final de curs amb la visita a l’Hospital gòtic del Coll de Balaguer

CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura

Cursos de català


Enguany l'Ajuntament i el Consorci per a la Normalització Lingüística hi ha organitzat 10 cursos amb 165 inscrits

El grup del matí a la torre de l'Hospital

El dijous 16 de juny, una quarantena d'estudiants de català de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant van poder visitar l'Hospital del Coll de Balaguer, un conjunt monumental emblemàtic a l'Hospitalet de l'Infant. La visita, que va ser guiada, també va servir com a acte de cloenda dels cursos, que acabaran el dimarts 21 de juny, i per això a més de Magda Aragonès, professora dels cursos de l'Hospitalet de l'Infant, hi va assistir  Anna Saperas, directora del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura. 

El trimestre anterior l'alumnat dels cursos de català també va tenir l'oportunitat de fer una visita guiada a la Biblioteca Infant Pere i al Teatre Auditori, i posteriorment va poder gaudir d'una sessió de cinema gratuïta en català.

Aquestes activitats, que es complementen amb exercicis per treballar la llengua fora de l'aula, serveixen perquè l'alumnat, que en general fa poc que resideix a l'Hospitalet de l'Infant o a Vandellòs,  conegui els serveis, l'entorn i la història del municipi. Volem agrair a la Regidoria de Cultura i d'Ensenyament i Cultura les facilitats que ens ofereixen per poder-les dur a terme.

Durant el curs 2021-2022 s'han ofert 10 cursos presencials de nivell inicial i bàsic a l'Hospitalet de l'Infant, un  més dels que s'havien organitzat altres anys. El primer trimestre hi va haver dos cursos de Bàsic 1 i un de Bàsic 3. Durant el segon trimestre se'n van fer tres més, un Bàsic 1, un Bàsic 2 i el curs oral Ep! Escolta i Parla adreçat a persones no alfabetitzades o amb poc bagatge acadèmic. Aquest tercer trimestre, per atendre l'augment de demanda que hi va haver a l'abril, s'han ofert quatre cursos de nivell bàsic, dos cursos de Bàsic 1, un de Bàsic 2 i un de Bàsic 3 (aquest darrer, amb certificat oficial d'A2 si l'alumne supera el curs).

En total, s'han fet 165 inscripcions. Tot i que, en general, l'alumnat s'interessa més per aquests cursos presencials, també cal remarcar que alguns alumnes del municipi han seguit els cursos en línia del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Vols compartir aquesta notícia?