Últimes activitats de coneixement de l'entorn

CNL de Tarragona

Activitats complementàries

Els alumnes dels cursos de català visiten equipaments municipals i elements del patrimoni a Valls, Calafell i Vila-seca

Els alumnes del curs Bàsic 1 de Vila-seca van visitar el Celler, un espai espectacular de 3150 m2, on s'hi reflecteix la història de la vila i el territori, i on l'arquitectura noucentista esdevé la principal protagonista. La visita va ser guiada per la regidora de Cultura, Coneixement i Relacions Cíviques, Manuela Moya. En aquesta visita els alumnes van poder conèixer de primera mà la història d'aquest magnífic celler noucentista i totes les seves instal·lacions. Els alumnes del Bàsic 2 de tarda visiten la Biblioteca. Després de conèixer bé el seu funcionament i totes les seves instal·lacions a través d'una de les responsables, els alumnes van fer-se el carnet in situ i ja van sortir amb més d'un llibre sota el braç.

Per altra banda, els alumnes dels cursos de Valls van visitar l'exposició de La Casa de la Festa que mostra els elements festius del Seguici Cerimonial de la ciutat amb motiu de la Festa major de Sant Joan. La visita va apropar els alumnes a la cultura popular a través de les figures habituals i els vestuaris dels diferents balls que es representaran a places i carrers de la vila per Sant Joan. I els alumnes de nivell bàsic 1 van sortir de l'aula per conèixer el mercat centenari de fruita i verdura de Valls. Aquest mercat tradicional, que se celebra els dimecres i dissabtes al matí, es concentra en carrers i places del centre de la vila i és un aparador per als alumnes que han pogut posar en pràctica el vocabulari de l'alimentació i les estructures bàsiques que han après a classe.

Finalment, els alumnes de nivell elemental 3 de Calafell van visitar el Museu Casa Barral, una antiga botiga de pescadors que la família del poeta, editor i polític Carlos Barral va comprar i conservar el segle passat. Han pogut conèixer la història de la família Barral, de la casa d'estiueig i de la seva relació amb Calafell, així com totes les facetes de Carlos Barral (editor, escriptor, poeta i mariner) i la relació que tenia amb diversos escriptors de literatura espanyola i hispanoamericana com Vargas Llosa i Gabriel García Márquez.

Totes aquestes activitats formen part de la programació d'activitats complementàries que es desenvolupen al llarg del curs lectiu i que serveixen per crear entorns de conversa en català i fomentar el coneixement de l'entorn.

Visita al Celler de Vila-seca

Visita a la Biblioteca de Vila-seca

Visita al mercat de Valls

Visita a la Casa Barral de Calafell

Vols compartir aquesta notícia?