Gairebé 90 comerços asseguren ja l'ús social del català a Olesa de Montserrat

CNL Ca n'Ametller

Voluntariat per la llengua

Al Baix Llobregat centre i nord hi ha 1.000 comerços i a tot Catalunya, 5.000 compromesos amb el català

L'Oficina de Català (OC) d'Olesa de Montserrat, del Consorci per a la Normalització Lingüística, consolida la tendència dels darrers 4 anys a implicar el comerç local en el foment de l'ús oral del català mitjançant l'adhesió al programa Voluntariat per la llengua (VxL).

Gairebé són 90 els establiments col·laboradors que garanteixen un espai d'ús de la llengua catalana. La majoria s'identifiquen amb un adhesiu del programa a la porta, amb el qual es comprometen a parlar en català als clients i clientes que s'hi adrecin en aquesta llengua i a col·laborar activament amb les iniciatives dutes a terme des de l'Oficina de Català.

En el conjunt del 13 municipis que conformen el Centre de Normalització Lingüística de Ca n'Ametller, al qual pertany l'OC d'Olesa de Montserrat, són uns 1.000 els establiments adherits.

El CPNL compta a tot Catalunya amb una xarxa de gairebé 5.000 establiments comercials que s'han anat adherint al programa Voluntariat per la llengua des de l'any 2007. Es poden consultar al web www.vxl.cat/establiments.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?