VI Gran Dictat de Caldes de Montbui per fomentar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit esportiu

CNL del Vallès Oriental

Servei d'Assessorament Lingüístic

Després de dos anys, torna el Gran Dictat, organitzat per l'Oficina de Català i l'Ajuntament, basat en els lèxics esportius que han elaborat, conjuntament, el CNL Vallès Oriental, l'Ajuntament de Caldes de Montbui i el TERMCAT

Avui, dijous, 16 de juny, 16 alumnes de les diferents escoles de Caldes de Montbui han estat els protagonistes de l'activitat dedicada a la difusió del vocabulari de ciclisme A rodar. Lèxic de ciclisme. Pedalem en català!, que van elaborar el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Caldes de Montbui, conjuntament amb el TERMCAT.

Quatre grups formats per un membre de cada escola han jugat a La paraula mal dita, La paraula amagada i El lletra a lletra que han servit per seleccionar els dos equips que han fet El gran dictat final que ha decidit quin equip era el campió. Aquest any, però, tot i que s'ha tornat a celebrar el concurs, encara s'ha fet sense públic, i els concursants han estat animats pels seus companys de classe des de les escoles, ja que el Gran Dictat ha estat retransmès per streaming.

La rebuda dels infants i dels representants de les escoles l'han fet la regidora de Foment del Català, Laia Cuscó; el regidor d'Educació, Josep Busquets; l'alcaldessa accidental, Núria Carné, i la directora del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, Pietat Sanjuán, que els han convidat a continuar treballant per a l'ús de la llengua catalana, tot agraint-los la participació al concurs.

Al Gran Dictat hi participen els alumnes de 5è de primària de totes les escoles de la vila, que un cop tenen el lèxic, el practiquen amb diferents activitats que ha creat l'Oficina de Català de Caldes, juntament amb les escoles. A partir d'aquestes activitats cada escola selecciona els quatre alumnes que concursen en el Gran Dictat, que conté proves extretes d'El gran dictat de TV3.

Vols compartir aquesta notícia?