Mostra de cuina i llengua al Mercat de Sant Jordi de Sant Boi de Llobregat

CNL Eramprunyà

Ús professional

Activitat Ofercat 2022

El 2 de juny es va dur a terme al Mercat de Sant Jordi de Sant Boi de Llobregat la Mostra de cuina i llengua “La llengua, del cabàs a la cassola”, dins de les activitats del Pla Ofercat 2022.

L'objectiu de l'acte era fomentar l'ús de la llengua en el sector comercial i promocionar els productes dels comerços de proximitat i la gastronomia de casa nostra d'una manera lúdica i saborosa. Per dur a terme un objectiu tan ambiciós, es va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i de l'Associació de Comerciants del Mercat de Sant Jordi.

L'activitat "La llengua, del cabàs a la cassola!" es va iniciar amb els parlaments de benvinguda d'Alba Martínez, regidora de Normalització Lingüística, i d'Elisabet Latorre, regidora de Comerç. També hi va assistir l'alumnat del curs Bàsic 3, que van poder practicar la llengua en un entorn fora de l'aula, participants del Voluntariat per la llengua, paradistes i el públic que en aquell moment anava a comprar al Mercat de Sant Jordi.

La participació del reconegut  xef Albert Mendiola del restaurant Marimorena de Sant Boi de Llobregat assegurava l'èxit d'un menú que jugava amb el menjar, les paraules i tot allò que es pot trobar al mercat.

Llengua de vedella amb llengües de bou, fricandó de llenguado amb albergínia i bolets i llengües de gat amb xocolata i taronja confitada van ser les delícies que, en directe, van elaborar Albert Mendiola i Jordi Gimeno, tècnic del Centre i cuiner que va fer d'ajudant.

Semblava fàcil, però no ho era; cal tenir-hi la mà trencada per guisar uns plats deliciosos mentre se'ns parla de cuina, de llengua i d'uns productes que havien estat adquirits al mercat mateix. De cada plat, se'n van servir més de cinquanta racions i  les olles van quedar ben escurades. 

Mai millor dit, va ser un matí ben profitós! Esperem repetir-ho!

Públic assistent

Els cuiners en acció

Les cassoles

Vols compartir aquesta notícia?