Cloenda del VxL virtual del CNL de Girona

CNL de Girona

Voluntariat per la llengua

Ahir es va fer la trobada virtual de parelles lingüístiques per tancar el curs. Una vintena de voluntaris i aprenents van compartir experiències i anècdotes.

Alguns aprenents van destacar els recursos que havien utilitzat els voluntaris per fer les converses amenes i divertides (embarbussaments, refranys, lectures de textos, Fils de conversa, etc.). I no hi va faltar l'experiència més emotiva, perquè una voluntària va explicar la trobada amb la seva aprenenta italiana quan va viatjar a Girona i es van conèixer en persona, després de mesos de trobades telemàtiques.

La modalitat virtual del Voluntariat per la llengua ofereix l'oportunitat d'aprendre i practicar català des de qualsevol del món.

Des del setembre del 2021 han estat 220 les parelles lingüístiques que s'han trobat una hora a la setmana a través d'una plataforma digital. Voluntaris i aprenents s'han connectat des de països ben diversos: Estats Units, Colòmbia, Costa Rica, Alemanya, Suïssa, Irlanda, França, Iran, Mèxic...

Moltes de les parelles lingüístiques van acabant les seves trobades i descansen durant l'estiu, però d'altres acaben de començar i aprofitaran els mesos següents per fer les converses. El VxL no s'atura!

Vols compartir aquesta notícia?