Les parelles lingüístiques de Gelida celebren el final de curs

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Voluntariat per la llengua

La població de l'Alt Penedès tanca una nova edició del programa del Voluntariat per la llengua en què s'han trobat 11 parelles

El 8 de juny passat es va organitzar una trobada per celebrar el final de curs del Voluntariat per la llengua (VxL) a Gelida. En aquesta sessió de tancament, hi van participar una dotzena de persones, entre voluntàries i aprenentes. També hi van assistir la regidora d'Educació, Margarida Bertran; la tècnica d'Educació, Cristina Mollà, i per part del Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès, la dinamitzadora del programa del VxL, Gemma Garcia. L'activitat es va fer a l'Escorxador.

Compartir i celebrar

Aquesta trobada tenia com a objectiu valorar el funcionament de l'edició que es va iniciar al mes de març i celebrar el final de curs de les dues edicions que es van oferir al novembre i al març. Durant aquest últim període hi ha hagut en funcionament 11 parelles lingüístiques a Gelida.

Voluntaris i aprenents van compartir les experiències de VxL. Algunes de les valoracions van ser: "Estic molt contenta amb la voluntària", "vaig néixer a l'Argentina, però em sento d'aquí. Tinc un sentiment de pertinença", "el VxL m'ha donat confiança. Vull continuar", "m'agrada molt parlar amb la voluntària. Tot i que la majoria de parelles es van trobar presencialment, una parella va fer les converses virtualment entre Catalunya i Taiwan.

Activitats per cohesionar el grup

A banda de les converses en parella, amb la idea de cohesionar més el grup, durant el curs s'han organitzat diverses activitats com ara alguna caminada o la celebració una festa d'aniversari...

L'acte es va acabar amb el repartiment de diplomes a la participació i amb un pica-pica de comiat. S'espera tornar a iniciar una nova tongada de converses en català durant el curs que ve.

L'Ajuntament de Gelida forma part de les entitats i organismes adherits al VxL i dona suport al programa des de l'any 2008, fent un parell de sessions de presentació i una de tancament durant el curs.

Galeria

Vols compartir aquesta notícia?