Ruta turisticolingüística per Ciutat Vella de voluntaris i aprenents del CNL de Barcelona

CNL de Barcelona

Voluntariat per la llengua

El passat 10 de juny, un grup de voluntaris i aprenents del CNL de Barcelona vam passejar per carrers de Ciutat Vella guiats pel voluntari Isidre Pérez, que durant dues hores ens va descobrir racons relacionats amb paraules i va explicar anècdotes i curiositats amagades dels llocs

Atès l'èxit de la ruta turisticolingüística que vam fer al maig, vam oferir una segona passejada a les persones que no en van poder gaudir.

Ens vàrem trobar a la Pl. Universitat, i des d'allà vam anar cap al c. Tallers, c. de les Ramelleres, pl. de la Beneficència, les Rambles, el Mercat de Sant Josep, conegut com La Boqueria..., fent parades en punts estratègics. Vam acabar la passejada a la pl. de Sant Just i Pastor, on es troba la font més antiga de Barcelona.

A cada paradavam treballar paraules relacionades amb el lloc. Vam aprendre d'on ve la paraula rambla, per què en diem Boqueria al Mercat de Sant Josep, o d'on ve el nom del carrer de la Portaferrissa, entre altres.

Aquest cop, durant la passejada ens vam trobar nombrosos grups de turistes, però segur cap d'ells va tenir el privilegi d'aprendre les curiositats i paraules relacionades amb els llocs que visitaven, com vam tenir nosaltres!

Els participants van mostrar el seu interès, fent preguntes al llarg de tot el recorregut.

Vam passar un matí agradable passejant i practicant català, en un ambient distès. I vam aprendre molt!

Vols compartir aquesta notícia?