Excursió de fi de curs al paratge de les Alegries de Lloret de Mar

CNL de Girona

Cursos de català

Una seixantena d'alumnes van a peu des de l'Oficina de Català fins a les Alegries i, després d'esmorzar, gaudeixen d'una visita guiada al jardi de plantes aromàtiques de Tocs de Natura i a l'ermita

Com a cloenda del curs, l'Oficina de Català de Lloret de Mar organitza, amb la col·laboració del Veïnat de les Alegries, Tocs de Natura i la pastisseria Frigola, una excursió al paratge de les Alegries.

El punt de trobada ha sigut l’Oficina de Català, al carrer Felicià Serra i Mont. Els alumnes, acompanyats per quatre de les professores dels cursos, han recorregut a peu els 2,5 km que separen l’Oficina de Català de les Alegries. Allà els esperava una bona coca de pinyons per esmorzar. En acabat, la seixantena d’alumnes s’han distribuït en dos grups per visitar per torns el jardi de plantes aromàtiques de Tocs de Natura i l’ermita.

Al jardí, Paquita Gruart, ànima de Tocs de Natura, ha explicat els noms de la gran diversitat les plantes que s’hi poden trobar i les seves característiques més destacades: agrimònia, llorer, marialluïsa, murtra, maduixeres silvestres, plantatge, ruda, artemisa, citronel·la, sajolida, hisop, estragó, card marià, saüc, romaní, espígol, entre d’altres. També ha detallat com prepara cava de saüc.

A l’ermita, Lluís Riera ha parlat sobre la història de l’edificació des dels seus orígens fins a l’actualitat, la qual cosa ha significat una pinzellada de la història de Lloret de Mar. Els alumnes, molts dels quals fa poc que viuen a la localitat, han trobat molt interessant conèixer detalls de la seva essència.

Vols compartir aquesta notícia?